keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Nevada City

Tajusin  etten ookaan kertonu kauheesti tästä kaupungista, tai oikeestaan kylästä missä asun. Nevada City on siis melko pieni parin tuhannen asukkaan kylä lähellä vuoristoa ja tää on kans Nevada Countyn ''pääkaupunki''. Täällä kylässä asu tosi paljon ihmisä sillon ku Californiassa oli kullankaivajia, joten nykyään tää on osittain ns turstimesta ja tääl on paljon kaikkia luonnonpaikkoja lähellä mis voi lukee esim. kullankaivajien historiasta yms haha. 

Tän kirkon edessä ootan koulubussia jos meen bussilla kouluun.










Ite asun ihan lähellä kauppoja ja kahviloita downtownissa. Ihan muutamassa minuutissa siis kävelen keskustaan mikä on kyllä tosi kiva! Koska en saa ajaa autoa täällä ja osalla kavereilla ei myöskään oo autoa ni pääsee ainaki jonneki ilman että joutuu aina pyytämään hosteilta kyytejä. Downtown koostuu pääasiassa oikeestaan yhestä isosta kadusta ja sit muutamasta pikku sivukujasta joiden varrella on pieniä kauppoja, ravintoloita ja pubeja. Ihmisiä täällä ei päivisin kauheesti näy, mutta iltasin - etenki viikonloppusin - vilskettä on yllättävän paljon. 

Nevada County on tunnettu paljosta huumeiden kasvatuksesta joten täällä tosiaan näkee melko paljon ihmisiä ketkä niitä käyttää. Meiän koulun oppilaista viimevuonna jonku tutkimuksen mukaan jopa 90% oppilaista oli kokeillu jotain huumetta elämänsä aikana, eli aika isoissa lukemissa pyöritään. Mut täällä on kyl kaikki silti tosi mukavia ja en usko et ainakaan mun kavereista niitä moni ois käyttänny. Mut tosiaan monien oppilaiden vanhemmat kasvattaa marijuaanaa kotona vaikka se onki laitonta täällä...  Muutenki täällä näkee aika paljon hippityylisiä ihmisiä, etenki  20-50-vuotiaita ihmisiä rastat päässä ja dyetye-paidat päällä. Ja orgaaninen ruoka on tosi iso juttu! Ja muutenki koitetaan syödä semiterveellisesti, ostetaan vihannekset ja hedelmät torilta kesäsin ja moni välttää kans gluteenia. Ja meiänkään perheessä ei oo mikroa koska nää aattelee et se on tosi pahaks ruoalle. Vaikka koitetaanki syödä terveellisesti ni on täällä silti enemmän isoja ihmisiä ku Suomessa hehe mut ei ehkä niin paljoo ku oisin aluks tänne tullessa kuvitellu.

Tykkään kyllä asua täällä ihan tosi paljon! Vaikka välillä ehkä kaipaiski isompaan kaupunkiin, ni kyllä oon silti tyytyväinen että asun täällä melko rauhallisesti ku vaikka Los Angelesissa tai muussa isossa kaupungissa. Täällä voi vapaasti liikkuu ulkona, mennä downtowniin tai kävelylle luontoon - oon kuullu että aika monella asuinalueella USA:ssa ei oo kovin mahollista vaan kävellä kaduilla mikä on musta ainaki tosi outoa (?) .

Eipä mulla mitään  muuta tällä kertaa, kohta ois lähtö Youth Groupiin:-) 

Helmi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti